BORHÁZ

“A Kostel Borászat 2015 szeptemberében kezdte meg működését Kesztölcön. A szintén családi tulajdonban lévő 4 hektáros területen anno csak cserszegi fűszeres ültetvény állt. Amely az utóbbi években teljes átalakításra és felújításra került. A terület közel fele új cserszegi ültetvénnyel a többi merlot, kékfrankos és cabernet sauvignon kékszőlő fajtákkal lett újratelepítve. A borvidék jellemzően a fehér szőlőnek kedvez, de a Pilis adottságai és az éghajlati változások miatt döntöttünk több kékszőlő fajta ültetése mellett. Az új telepítésünk azóta megkapta a BIO minősítést és 2022-től borászatunkban is organikus eljárásnak megfelelő, szabályozott körülmények között készülnek boraink. A borászat jelenleg 4-5.000 palack bort készít évente. Fehér és rozé borainkat reduktív eljárással készítjük, alacsony hőfokon történő erjesztés mellett, amelyet egy nagy kapacitású hőszivattyú segíti. Egyelőre egyetlen vörös tételünket természetesen fahordóban érleljük, amelyhez 225 literes barrique tölgyfa hordókat használunk. 2017 óta várjuk szeretettel borbarátainkat, akik egy élménydús, pincelátogatással egybekötött borkóstolás keretén belül ismerhetik meg borainkat”

BORKÓSTOLÓ

Pincelátogatással egybekötött, vezetett borkóstolóink keretében bemutatjuk hol és hogyan készülnek Borászatunk termékei, bebarangoljuk pincerendszerünket és közben 5 tételt kóstolunk végig aktuális kínálatunkból, helyi kézműves sajtok kíséretében. A program időtartama körülbelül 1,5 óra, részvételi díja 5.400,- Ft/fő.
Borkóstolót legalább 8 fő részvétele esetén vállalunk, csütörtöki, pénteki és szombati napokon. Időpont foglalható az alábbi űrlap kitöltésével vagy a +36 30 487 1965 -ös telefonszámon
Személyszállításban külső szogáltató bevonásával, elérhetőségtől függően tudunk segíteni.

Loading...

BORAINK

Kedves Érdeklődő!
Borászatunk által kínált saját készítésű borainkat előzetes időpont egyeztetéssel megkóstolhatják és megvásárolhatják.
Erre vonatkozó szándékát kérjük, az info@kostel.hu vagy a +36 30 487 1965 -ös telefonszámon jelezze!